Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

AΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ IPHONE6


Αν η ιστορία επαναλαμβάνεται τότε σε λίγες ώρες η
Apple θα παρουσιάσει ακόμα ένα προϊόν πρώτης γραμμής, το νέο μοντέλο του iPhone της και θα χαροποιήσει τα εκατομμύρια των φανατικών οπαδών και πελατών της.

Για την ιστορία κάθε φορά που η Apple παρουσιάζει κάτι καινούργιο η μετοχή της πέφτει, ενώ τις αμέσως προηγούμενες ημέρες ανέβαινε. Το σενάριο αυτό “κλείδωσε” χθες, συνεπώς σήμερα, στη Wall, η μετοχή της εταιρείας πρέπει να υποχωρήσει ελαφρά: κι αυτό γιατί στις 20:00 ώρα Ελλάδος ο Τιμ Κουκ, ο ισχυρός άνδρας της Apple, θα αποκαλύψει τη νέα έκδοση του iPhone...



Όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, τα σενάρια, οι διαρροές και οι φήμες για το νέο τηλέφωνο δίνουν και πάιρνουν. Τίποτε δεν είναι σίγουρο, τίποτε που να μην ήθελε η διοίκηση της Apple να διαρρεύσει δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας, πολλοί προσπάθησαν να βρουν τεχνικά χαρακτηριστικά και ισχυρίζονται ψευδώς ότι το πέτυχαν, ενώ στο γνωστό παιχνίδι της προώθησης του προϊόντος μπήκαν ακόμα και γνωστοί δημοσιογράφοι του τεχνολογικού κλάδου και σοβαρά, εξειδικευμένα sites.

Επί της ουσίας πάντως οι μέχρι στιγμής πληροφορίες συγκλίνουν σε ορισμένα δεδομένα και διίστανται σε άλλα.

Για παράδειγμα, όλοι συμφωνούν πως τo νέο μοντέλο θα έχει μεγαλύτερη οθόνη και θα παρουσιαστεί σε δυο εκδόσεις. Επίσης μαζί θα παρουσιαστεί και το iWatch, καθώς η Apple θα έχει περισσότερα να πει και για το νέο λειτουργικό iOS. Το iOS παραμένει ίσως το πιο δυνατό χαρτί της Apple και αυτό στο οποίο συνεχίζει να ποντάρει προκειμένου να κάνει την ουσιαστική διαφορά από τους ανταγωνιστές της, δεδομένου που ακόμα οι τεχνολογικές εξελίξεις δεν έχουν ωριμάσει τόσο ώστε να είναι ορατή κάποια επαναστατική αλλαγή στο form factor των συσκευών.

Ως προς το iWatch, το πρώτο wearable προϊόν της Apple, αυτό θα είναι ένα ρολόι που θα «μιλάει» με το iPhone και ίσως τους υπολογιστές Mac, προσφέροντας μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία χρήσης. Το iWatch προβλέπεται να έχει κυρτή OLED οθόνη αφής, κάποιους βιομετρικούς αισθητήρες και να κυκλοφορήσει σε δυο μεγέθη. Οχι όμως νωρίτερα από τις αρχές του επόμενου έτους, αφού πολλοί αναλυτές επιμένουν ότι για την ώρα δεν φαίνεται να έχει μπει σε μαζική παραγωγή.

Ακόμα ένα στοιχείο στο οποίο φαίνεται πως όλοι συμφωνούν είναι το ότι το νέο iPhone, το οποίο είναι βέβαιο ότι θα μεγαλώσει σε μέγεθος. Επίσης είναι πιθανό να παρουσιαστεί σε δυο νέες εκδόσεις. Μια με οθόνη 4,7 ιντσών και μια ακόμα μεγαλύτερη, με οθόνη 5,5 ιντσών. Ωστόσο, όπως και στην περίπτωση του iWatch, εικάζεται ότι το μεγάλο iPhone δεν θα κυκλοφορήσει άμεσα στην αγορά.

Επίσης το νέο ή τα νέα iPhones είναι αναμενόμενο να έχουν βελτιωμένες κάμερες. Το δε μεγαλύτερο θα πρέπει να ενσωματώνει σύστημα σταθεροποίησης της εικόνας, αφού όσο αυξάνεται ο όγκος μιας συσκευής τόσο δυσκολεύει η λήψη καθαρών φωτογραφιών.

Όσον αφορά τώρα στο που διαφέρουν τα όσα διέρρευσαν μέχρι στιγμής είναι κυρίως στα... οπτικά χαρακτηριστικά του, αφού κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά κατά πόσον είναι αληθινές οι φωτογραφίες και τα βίντεο με υποτιθέμενα hands-on του επόμενου iPhone.

Υπάρχουν τέλος και οι τομείς στους οποίους άπαντες πιθανολογούν πως θα μας απασχολήσουν με την παρουσίαση του iPhone6. Για παράδειγμα οι περισσότεροι πιθανολογούν ότι θα εισέλθει η Apple μέσω του νέου iPhone στον τομέα των ανέπαφων πληρωμών. Αν και για χρόνια μάλλον αντιμετώπιζε με επιφυλάξεις την εξέλιξη του NFC (πρωτόκολλο ασύρματης επικοινωνίας που χρησιμοποιείται και στις κάρτες), πλέον είναι σίγουρο ότι συνεργάζεται με τουλάχιστον δυο εξειδικευμένους κατασκευαστές ημιαγωγών. Εκεί που διαφωνούν κάποιοι είναι ο χρόνος ενσωμάτωσης της σχετικής τεχνολογίας, υποστηρίζοντας ότι το NFC τσιπ που έχει ζητήσει βάσει δικών της προδιαγραφών (θέλοντας να το συνδυάσει και με άλλες διαθέσιμες λύσεις ασύρματης επικοινωνίας) βρίσκεται ακόμα στο στάδιο των δοκιμών και θα ενσωματωθεί σε κάποια από τις μελλοντικές εκδόσεις του iPhone.




Αντίστοιχες είναι και οι αμφιβολίες για το αν τελικά η οθόνη του νέου smartphone της Apple θα έχει επίστρωση από ζαφείρι, υλικό που θα της χαρίσει μεγαλύτερη αντοχή στις γρατσουνιές και τη γενικότερη καθημερινή κακομεταχείριση. Προβλήματα παραγωγής λέγεται ότι έχουν και σε αυτή την περίπτωση μεταθέσει την εκμετάλλευση της συγκεκριμένης πατέντας σε κάποια από τις επόμενες συσκευές.

Παράλληλα σήμερα, θα μάθουμε περισσότερα και για το iOS 8, στον πυρήνα του οποίου βρίσκεται η καλύτερη αξιοποίηση και η πιο εύκολη κατανόηση των δεδομένων για την υγεία και τη φυσική μας κατάσταση. Η εφαρμογή Health, που έρχεται με τη νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος, συγκεντρώνει και συνδυάζει τα δεδομένα από άλλες εφαρμογές υγείας και σωματικής άσκησης, παρέχοντας στον χρήστη τη δυνατότητα να τα παρακολουθεί πιο εύκολα.

Επίσης, μέσω της εφαρμογής Health, θα μπορεί να δημιουργήσει μια προσωπική κάρτα εκτάκτου ανάγκης, με σημαντικές πληροφορίες γύρω από το ιατρικό του ιστορικό: Από την ομάδα αίματος και πιθανές αλλεργίες, μέχρι παθήσεις και τυχόν τρέχουσες φαρμακευτικές αγωγές, οι σχετικές πληροφορίες θα μπορεί να είναι άμεσα προσβάσιμες ακόμα και από την οθόνη κλειδώματος της συσκευής.

Ο χώρος του οικιακού αυτοματισμού και γενικότερα της επικοινωνίας στο πλαίσιο ανάπτυξης του Ιντερνετ των Πραγμάτων είναι επίσης ένα κομμάτι στο οποίο αφιερώνεται μέρος της προσπάθειας για την περαιτέρω εξέλιξη του iOS, προκειμένου οι κάτοχοι του iPhone (και του iPad) να έχουν τον έλεγχο διάφορων «έξυπνων» μικροσυσκευών και αισθητήρων μέσα στον χώρο κατοικίας ή εργασίας τους.

Oι U2 και το νέο iPhone

Σε κάθε περίπτωση πρωταγωνιστικό ρόλο στο λανσάρισμα του iPhone 6 φημολογείται ότι θα έχουν U2, καθώς δημοσιεύματα αναφέρουν ότι επικείμενο άλμπουμ τους θα περιλαμβάνεται στο νέο smartphone της Apple.

Όπως μεταδίδει το Business Insider, οι εν λόγω φήμες έχουν βάση εάν αναλογιστεί κανείς την πολυετή σχέση του δημοφιλούς ιρλανδικού συγκροτήματος με τον τεχνολογικό κολοσσό. Μάλιστα, η σχέση ενδυναμώθηκε μετά την εξαγορά της Beats από την Αpple, καθώς η εταιρεία αυτή ανήκε στον Jimmy Iovine, παραγωγό δύο άλμπουμ του U2.

H MacRumors αναφέρει ότι το νέο βίντεο κλιπ του συγκροτήματος γυρίστηκε στη γέφυρα Samuel Beckett Bridge στην Ιρλανδία την προηγούμενη εβδομάδα. Ο εργαζόμενος στο eBay, Stephen Browne κατάφερε να βρεθεί στα γυρίσματα και παρά τα «δρακόντεια μέτρα ασφαλείας» απαθανάτισε με τη φωτογραφική μηχανή του έναν ηθοποιό να κρατάει ένα smartphone κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Live τηλεοπτική παρουσίαση υψηλών προδιαγραφών ετοιμάζει η Apple – και το protothema.gr

Για πρώτη φορά η Apple, από την κεντρική της ιστοσελίδα, δίνει τη δυνατότητα ζωντανής τηλεοπτικής παρακολούθησης της σημερινής εκδήλωσης. Παράλληλα, όπως και παλαιότερα, θα μπορούν να την παρακολουθήσουν στην τηλεόρασή τους και όσοι διαθέτουν δεύτερης ή τρίτης γενιάς Apple TV. Εντούτοις, όπως αναφέρεται με ψηλά γράμματα, ακριβώς κάτω από το ρολόι της αντίστροφης μέτρησης στο apple.com, όσοι δοκιμάσουν να συνδεθούν μέσω web θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τον browser της Apple (Safari), σε OS X ή iOS περιβάλλον. Δηλαδή να έχουν πρόσβαση μέσω Mac, iPhone, iPad ή iPod Touch.

Σε κάθε περίπτωση και χωρίς κανέναν περιορισμό από όπου και αν έχετε πρόσβαση στο web, το protothema.gr θα μεταδώσει σε ζωντανή ροή με live blogging όλα όσα θα γίνουν στο κέντρο εκδηλώσεων του κολεγίου De Anza στο Κουπερτίνο, πολύ κοντά στην έδρα της Apple.


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου