Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Τρία επιστύλια τα νέα ευρήματα στον τάφο της Αμφίπολης


Ειδικές δυνάμεις της ΕΛΑΣ έσπευσαν μετά τις 12:00 στον τύμβο της Αμφίπολης σύμφωνα με
πληροφορίες, αφού εντοπίστηκαν τρία κομμάτια επιστυλίου ιωνικού ρυθμού, με ίχνη μπλε και κόκκινου χρώματος σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Πολιτισμού.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο θάλαμος πίσω από Καρυάτιδες που βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο είναι με ορθομαρμάρωση, ντυμένος δηλαδή με λευκό μάρμαρο Θάσου, το οποίο και είναι δείγμα μεγάλου πλούτου.
Νωρίτερα είχε προκληθεί σύγχυση καθώς μεταδόθηκαν πληροφορίες πως κατά την διάρκεια των ανασκαφών εντοπίστηκαν δυο πλάκες με επιγραφές που μαρτυρούν την ταυτότητα του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται μέσα στον τύμβο.
Πηγές του υπουργείου Πολιτισμού ανέφεραν στο iefimerida.gr πως όσα δημοσιεύθηκαν νωρίτερα στο ΣΚΑΪ και από άλλα Μέσα περί εντοπισμού επιγραφών δεν ισχύουν. Παράλληλα οι ίδιες πηγές αναφορικά με την έντονη αστυνομική παρουσία στο σημείο υποστηρίζουν πως δεν υπήρξαν έκτακτα μέτρα από την ΕΛ.ΑΣ, ενώ στο σημείο των ανασκαφών δεν υπήρχαν αστυνομικοί με τα όπλα στα χέρια. Απλώς τα επιστύλια που εντοπίστηκαν είχαν ίχνη μπλε και κόκκινου χρώματος και έπρεπε να μεταφερθούν άμεσα στο μουσείο.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ που επικαλείται πηγές του υπουργείου Πολιτισμού, στον προθάλαμο υπάρχουν και άλλα επιστύλια που διασώζονται χωρίς φθορές.
Στο σημείο πάντως βρίσκεται η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη μαζί με το επιτελείο της μελετάνε το εύρημα. Σε λίγη ώρα αναμένονται και οι σχετικές δηλώσεις.
iefimerida.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου