Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Δικηγόρος της Αθήνας αναγκάζεται να ζει με 8,59 ευρώ την ημέρα

Ο δικηγόρος προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να ανασταλεί και να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικό και παράνομο το εκκαθαριστικό σημείωμα του ΕΝΦΙΑ
Δικηγόρος της Αθήνας αναγκάζεται να ζει με 8,59 ευρώ την ημέρα

 
Mε 8,59 ευρώ την ημέρα ισχυρίζεται ότι είναι αναγκασμένος να ζει ένας αθηναίος δικηγόρος προκειμένου να είναι συνεπής στις φορολογικές του υποχρεώσεις.

Ο εν λόγω δικηγόρος προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να ανασταλεί και να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικό και παράνομο το εκκαθαριστικό σημείωμα του ΕΝΦΙΑ του περασμένου έτους που του στάλθηκε, ενώ παράλληλα προσβάλλει και το εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος του ιδίου έτους.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος που προσέφυγε στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο τονίζει ότι από το ετήσιο εισόδημά του περασμένου έτους, λόγω των αυξημένων φορολογικών επιβαρύνσεων που δέχθηκε, του απέμειναν μόνο 3.136, 69 ευρώ.

Αναλύοντας τα εισοδήματα και τις φορολογικές υποχρεώσεις του, αναφέρει ότι το συνολικό εισόδημά του για το περασμένο έτος ανήλθε στα 19.577,69 ευρώ.

Από το ποσό αυτό πρέπει να πληρώσει, σύμφωνα με το εκκαθαριστικό σημείωμα, φόρο 7.998 ευρώ και ΕΝΦΙΑ για το 2014 το ποσό των 8.442,68 ευρώ. Με άλλα λόγια, πρέπει να πληρώσει για φόρους συνολικά 16.440,73 ευρώ.

Μετά την πληρωμή των φόρων καλείται να ζήσει για έναν χρόνο με 3.136,96 ευρώ.

Δηλαδή πρέπει να επιβιώσει με 8,59 ευρώ την ημέρα, χωρίς να μπορεί να ανταποκριθεί καν στις βασικές ανάγκες διαβίωσης.
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου