Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου στα «ΟΛΥΜΠΙΑ ΤΑ ΕΝ ΔΙΩ»






Οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου του σχολείου μας στο πλαίσιο της Διεθνούς Μαθητικής Συνάντησης Αρχαίου Δράματος «ΟΛΥΜΠΙΑ ΤΑ ΕΝ ΔΙΩ» που οργανώνει το Γραφείο
Καινοτόμων Δράσεων Πιερίας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας παρακολούθησαν στο αρχαίο θέατρο του Δίου παραστάσεις από μαθητές δύο σχολείων. Η πρώτη παρουσιάστηκε από το ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΛ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ με αποσπάσματα από τις «ΝΕΦΕΛΕΣ» τον «ΠΛΟΥΤΟ» και την «ΕΙΡΗΝΗ» του Αριστοφάνη, ενώ η δεύτερη από το 1ο ΓΕΛ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ με την «ΑΝΤΙΓΟΝΗ» του Σοφοκλή.

Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι οι μαθητές-ηθοποιοί ξεπέρασαν τους εαυτούς τους και πρόσφεραν άφθονο γέλιο και προβληματισμό με τα αποσπάσματα των κωμωδιών, ενώ στην τραγωδία η υποκριτική των μαθητών απέδωσε κάθε σεβασμό στον δημιουργό της τον Σοφοκλή.
Και οι δύο παραστάσεις κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητριών και των μαθητών μας, που, αποδίδοντας τιμή στον χώρο και σεβασμό στους συμμετέχοντες, τις παρακολούθησαν με ιδιαίτερη προσοχή, παρά το γεγονός ότι παρέμειναν στο θέατρο για περισσότερο από τρεις ώρες. Το χειροκρότημά τους μετά από τις παραστάσεις αποζημίωσε στο έπακρο τους μαθητές που έλαβαν μέρος δείχνοντάς τους ότι ξέρουν να εκτιμούν και να επιβραβεύουν την προσπάθειά τους.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Ο υπεύθυνος δελτίων τύπου του σχολείου
Ευστάθιος Φανιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου