Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

ΜUFFINS ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ



Υλικά συνταγής

1/4 φλ. σπορέλαιο
πορτοκάλι (βιολογικό – ακέρωτο)
1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού
1 μεγάλο αυγό
1 πρέζα αλάτι
1½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
3/4 φλ. ζάχαρη
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. σόδα μαγειρικής
1/2 φλ. σταγόνες σοκολάτας ή ψιλοκομμένη σοκολάτα



Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160oC, στον αέρα. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι με 12 θήκες για muffins.

2. Κόβουμε το πορτοκάλι (αφού το πλύνουμε) στη μέση και έπειτα κάθε μισό σε 4 κομμάτια. Με κοφτερό μαχαίρι ή ψαλίδι αφαιρούμε τις άσπρες ίνες που ενώνουν τα φετάκια πορτοκαλιού. Αφαιρούμε και τις άκρες.

3. Το βάζουμε στο μπλέντερ με το λάδι , το χυμό, το αυγό και το αλάτι. Τα αλέθουμε, να γίνουν κρέμα.

4. Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, και με κουτάλι ανακατεύουμε. Κάνουμε λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε τα υγρά υλικά. Ανακατεύουμε απαλά, ίσα να ενωθούν (μην παραδουλεύετε το μείγμα για να έχετε αφράτο αποτέλεσμα).

5. Προσθέτουμε τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε απαλά. Γεμίζουμε τις θήκες κατά τα 3/4 και ψήνουμε, να ροδίσουν, για περίπου 20΄-25΄. Είναι ψημένα όταν τα πιέζουμε στην κορυφή και έχουν επαναφορά.
 

Mερίδες: 12
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 20 λεπτά
argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου