Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΉΓΥΡΗ ΑΙΓΙΝΊΟΥ 2014


IMG_3321

Στις 12 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 20.00 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της εμποροπανήγυρης Αιγινίου.
Εντύπωση έκανε ο μεγάλος αριθμός επισήμων που παρακολούθησαν τα εγκαίνια …Οι τέσσερις
μπροστινές σειρές που είχαν κρατήσει γέμισαν με δημάρχους, αντιδημάρχους,πρώην δημάρχους, πρώην αντιδημάρχους, δημοτικούς και τοπικούς σύμβουλους,εκπροσώπους της περιφέρειας, του επιμελητηρίου,των εμπορικών συλλόγων..κτλ…
Η εμφάνιση του Κυρίου Ψωμιάδη, πρώην Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, και η απουσία του Κυρίου Τζιτζικώστα, νυν Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, προκάλεσαν μερικά σχόλια .
IMG_3311
Στην ομιλία του ο Βαγγέλης Λαγδάρης, Δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού, ανακοίνωσε επίσημα το άνοιγμα του κόμβου Αιγινίου στο ρεύμα Θεσσαλονίκη – Αθήνα για τις 10 μέρες της εμποροπανήγυρης… Ένα επίτευγμα που δεν αγκάλιασαν όλοι με χαρά ….Κάποιοι το χάρηκαν, κάποιοι το θεώρησαν τέχνασμα, κάποιοι παραπονέθηκαν τονίζοντας ότι αφού μπορεί να ανοίξει για 10 μέρες και θα ασφαλτοστρωθεί για ποιο λόγο να μην παραμένει ανοιχτό και μετά την εμποροπανήγυρη, κάποιοι άλλοι προσβλήθηκαν θεωρώντας πως το άνοιγμα του κόμβου μας για να διευκολύνει την διέλευση οχημάτων προς την εμποροπανήγυρη είναι ένδειξη μιας προτεραιότητας προς την επιτυχία της εμποροπανήγυρης που θα φέρει έσοδα σε μερικούς και καταντάει τους τοπικούς επαγγελματίες και τους κατοίκους σε δεύτερη μοίρα !!
Ακολούθησε μια σύντομη ομιλία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Κα. Μαυρίδου, ένα μουσικό πρόγραμμα από την φιλαρμονική Αιγινίου και η κοπή της κορδέλας στην κεντρική είσοδο της εμποροπανήγυρης.
Για την επιτυχία της εμποροπανήγυρης εμπλέκονται πολλοί παράγοντες… Παρόλο το άνοιγμα του κόμβου μας ( περιμένουμε πολλούς επισκέπτες από την Θεσσαλονίκη ), τα διόδια Αιγινίου, η οικονομική κρίση και οι συνέπειες της στην καθημερινή ζωή μας ίσως να περιορίσουν τους επισκέπτες στα έξοδα που θα είναι πρόθυμοι να κάνουν …. Ίσως έρθουν μόνο μια φορά αντί για 3, ίσως καθίσουν μια φορά αντί για 3 στις ταβέρνες, ίσως προτιμήσουν ένα σάντουιτς ή μια κρέπα στο χέρι, ίσως ξοδέψουν λιγότερα για τις αγορές τους… Αν γίνει έτσι… ίσως να μην κερδίσουν όσα θα περίμεναν οι συμμετέχοντες και να είναι κερδισμένος μόνο ο Δήμος που ούτως ή άλλως θα πληρωθεί τα ενοίκια …. Να θεωρήσουμε αυτό επιτυχία ???
 Ιζαμπέλ  Δέδε

IMG_3326IMG_3289

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου