Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΩΣ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ



Νέες εικόνες από το εσωτερικό του
τύμβου της Αμφίπολης αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα μέσα στο σαββατοκύριακο, καθώς μπορεί οι ανασκαφικές εργασίες να έχουν επιβραδυνθεί λόγω του μεγάλου όγκου χώματος και του προβλήματος στατικότητας που ανέκυψε, όμως τα ευρήματα συνεχίζουν να έρχονται στο φως.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στις μεγάλες ποσότητες χώματος που απομακρύνονται καθημερινά από το μνημείο έχουν εντοπιστεί μικρά μαρμάρινα κομμάτια, που εκτιμάται ότι μπορεί να είναι μέρος της χαίτης του Λέοντα της Αμφίπολης.

Το πρόβλημα με το οποίο βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη η ανασκαφική ομάδα είναι το πώς θα αποκτήσει πρόσβαση στον τρίτο θάλαμο του τάφου, κάτι που πιθανότατα θα γίνει από την κύρια είσοδο, την οποία όμως μπλοκάρουν τα «μπάζα», ο μεγάλος όγκος χώματος που καλύπτει δηλαδή τον θάλαμο. Το ύψος των χωμάτων φτάνει τα τρία μέτρα, και η διαδικασία αυτή αναμένεται να διαρκέσει για αρκετές μέρες.

Και όλα αυτά τη στιγμή που πλέον ο τάφος στο λόφο Καστά βρίσκεται πλέον σε συνθήκες σπηλαίου, όπως ανέφερε η επικεφαλής των ανασκαφών, Κατερίνα Περιστέρη, και για το λόγο αυτό στην ομάδα εργασιών έχει προστεθεί και ειδικός σπηλαιολόγος, ώστε να προσφέρει την τεχνογνωσία του.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου