Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΩ ΥΠΟΠΤΟΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ


Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω του διαδικτύου
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος αλλοδαπού υπηκόου Γερμανίας, ο οποίος
κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο των διαδικτυακών ερευνών που διενεργεί η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για την πάταξη του φαινομένου της παιδικής πορνογραφίας, αναλύθηκε ψηφιακό πληροφοριακό υλικό, σύμφωνα με το οποίο σε ιστοσελίδα που προστατευόταν με κωδικό πρόσβασης, διακινείτο υλικό πορνογραφίας ανήλικων. Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ψηφιακής έρευνας προέκυψαν τα ηλεκτρονικά ίχνη ατόμου, το οποίο είχε συνδεθεί στην ιστοσελίδα αυτή.
Για την υπόθεση ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, οι οποίες εξέδωσαν βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και σε συνεργασία με εταιρεία υπηρεσιών διαδικτύου, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του ατόμου, στο οποίο αντιστοιχούσαν τα ηλεκτρονικά ίχνη, καθώς και ο τόπος κατοικίας του.
Συγκεκριμένα, από την ψηφιακή ταυτοποίηση προέκυψε ότι πρόκειται για αλλοδαπό, υπήκοο Γερμανίας, με τόπο διαμονής το νησί της Κω. Πριν από δύο ημέρες (10.09.2014) πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, κατά τη διάρκεια της οποίας, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος θα αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω ψηφιακές αναλύσεις.
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία, η οποία θα υποβληθεί στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
  • Τηλεφωνικά στους αριθμούς 11012 και 210-6476464
  • Στέλνοντας e-mail στο ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • Μέσω της εφαρμογής (Application) σε smart phones (ios-android) CYBERALERT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου