Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ


ΥΛΙΚΑ:
- 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 330 γρ. κρέμα γάλακτος
- 250 γρ. γλυκόζη

- 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος
- 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι χονδρό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ:
Τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη, την κρέμα και τη γλυκόζη και βράζουμε μέχρι τους 118 βαθμούς. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την τεμαχισμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε έως ότου λιώσει η σοκολάτα. Αλλάζουμε σκεύος και όταν η θερμοκρασία της καραμέλας φτάσει στους 35-40 βαθμούς, προσθέτουμε το αλάτι και το βούτυρο. Απλώνουμε την καραμέλα σε τσέρκι ή σε λαδόκολλα, σε πάχος 1 εκατοστού. Αφήνουμε για αρκετές ώρες να παγώσει και να σφίξει. Κόβουμε σε μικρά ομοιόμορφα μπαστουνάκια και μετά σε κυβάκια.
TIP
Η καραμέλα είναι έτοιμη αν στέκεται μία σταγόνα καραμέλας όταν την αδειάζουμε σε ένα πιάτο, δηλαδή είναι αρκετά σφικτή.
glykes-alchimies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου