Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Γαμήλια φωτογραφία που βρέθηκε στα συντρίμμια των Δίδυμων Πύργων επέστρεψε στον ιδιοκτήτη της μετά από 13 χρόνια

Επί 13 χρόνια, η Ελίζαμπεθ Στρίνγκερ Κιφ έψαχνε έναν άνθρωπο που δεν είχε δει ποτέ και δεν ήξερε ποιος ήταν. Το μόνο που είχε στα χέρια της, ήταν μία γαμήλια φωτογραφία, η οποία είχε βρεθεί στα
συντρίμμια των Δίδυμων Πύργων, μετά από το χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου. Και το μόνο που ήθελε ήταν να την επιστρέψει στον ιδιοκτήτη της.

Ο Φρεντ Μέιχ δεν πίστευε ότι θα ξαναπιάσει τη φωτογραφία αυτή στα χέρια του. Την είχε κολλήσει στον τοίχο του γραφείου του, στον 77ο όροφο του δεύτερου πύργου του World Trade Center, ο οποίος αφανίστηκε στην τρομοκρατική επίθεση. Αλλά η φωτογραφία με τους φίλους του από το κολέγιο, στο γάμο τους, με έναν περίεργο τρόπο «επιβίωσε» για 13 χρόνια.

Κάποιος την βρήκε στα συντρίμμια και τη έδωσε στην Ελίζαμπεθ Στρίνγκερ Κιφ. Και εκείνη το έκανε στόχο ζωής να βρει σε ποιον ανήκε η φωτογραφία. Σε κάθε επέτειο της τραγωδίας λοιπόν, η γυναίκα αναρτούσε την εικόνα στα social media, ελπίζοντας ότι θα εμφανιστεί κάποιος. Το ίδιο έκανε και φέτος. Κάποιος φίλος του Μέιχ την είδε και τον ειδοποίησε. Και έτσι λύθηκε το μυστήριο.

Ο Μέιχ ήταν από τους τυχερούς. Το 2001 ήταν στο δρόμο για τη δουλειά όταν έγινε το πρώτο «χτύπημα» στους Δίδυμους Πύργους. Οπως είπε ο ίδιος, μιλώντας στο ABC News, για εκείνον ήταν σημαδιακό το ότι ξαναβρήκε αυτή την αναμνηστική φωτογραφία. «Στις 11 Σεπτεμβρίου είδαμε το χειρότερο πρόσωπο της ανθρωπότητας, αλλά στις 12 Σεπτεμβρίου εγώ είδα το καλύτερο πρόσωπό της, στην Ελίζαμπεθ Στρίνγκερ Κιφ», είπε ο άνδρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου