Μια πινακίδα, που δηλώνει ότι «η παιδική χαρά δεν είναι πιστοποιημένη και η χρήση της γίνεται με
ευθύνη των κηδεμόνων», συναντούν οι περισσότεροι γονείς όταν πηγαίνουν τα παιδιά τους να παίξουν.
Δύο μήνες από τη διορία που είχε δώσει το υπουργείο Εσωτερικών, οι έλεγχοι δεν έχουν γίνει, και οι δήμαρχοι εξακολουθούν να αντιτείνουν ότι δεν έχουν τα χρήματα που χρειάζονται για να επισκευάσουν τις παιδικές χαρές και οι εικόνες μαρτυρούν εγκατάλειψη.
Για παράδειγμα μπαίνοντας κανείς σε μια παιδική χαρά στην Πεύκη, το πρώτο πράγμα που συναντά είναι η ειδική σήμανση: «Η λειτουργία της παιδικής χαράς αναστέλλεται μέχρι πιστοποίησης. Τυχόν χρήση της από παιδιά γίνεται με ευθύνη των συνοδών τους».
Σπασμένες πέτρες, καλώδια που εξέχουν, κατεστραμμένες τραμπάλες και απαρχαιωμένες τσουλήθρες βλέπει όποιος περνά από εκεί.
Το υπουργείο Εσωτερικών έχει δώσει σιωπηλή παράταση στους Δήμους με την προϋπόθεση να αποκτήσουν πιστοποίηση οι παιδικές χαρές "που χρειάζονται τις λιγότερες παρεμβάσεις" και ''μέχρι τέλος του χρόνου να προχωρήσει και η επισκευή των υπόλοιπων".
Οι Δήμοι συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα για να τις επισκευάσουν. Πολλοί είναι οι δήμαρχοι που για να αποφύγουν την ευθύνη ατυχήματος ξηλώνουν ή σφραγίζουν παιδικές χαρές.
star.gr