Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΟ PIERIA24 ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟ


Όπως αναφέραμε και πριν το δημοσιεύμα του pieria24 για τον Κώστα Κουκοδήμο δημιούργησε μεγάλο θόρυβο όχι μόνο στην Πιερία αλλά και στην Αθήνα.
Αποτέλεσμα αυτού του θορύβου ήταν η αντίδραση του υπουργείου Παιδείας στο
δημοσίευμα του pieria24 και συγκεκριμένα του υπεύθυνου γραφείου τύπου κ. Παντελή Περιβολάρη ο οποίος διέψευσε το ρεπορτάζ μας που αφορούσε τις σχέσεις του Κώστα Κουκοδήμου με τον Αντώνη Λοβέρδο.
Συγκεκριμένα από το υπουργείο Παιδείας υποστηρίζεται ότι: 
''Το δημοσίευμά σας δεν είναι αληθές και επικαλούμαι τις δηλώσεις του κ. Κουκοδήμου. Σας τις αποστέλλω και μαζί το ηχητικό, αλλά και την δήλωση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέα Λοβέρδου έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. Επίσης σας ενημερώνω ότι καμία αρμοδιότητα δεν πήρε ο κ. Υπουργός από τον κ. Υφυπουργό για να δώσει "στον σημερινό γενικό γραμματέα" όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ. Για την ακρίβεια σε κανέναν από τους Γενικούς Γραμματείς, διότι το Υπουργείο έχει πέντε Γενικούς Γραμματείς, με τον κ. Τσιρώνη που πρόσφατα ανέλαβε να μην έχει πάρει ακόμα αρμοδιότητε''.

Επίσης παρουσίασε και τις δηλώσεις του Κώστα Κουκοδήμου στο ΒΗΜΑ FM:
«Για καθαρά προσωπικούς λόγους, όπως αναφέρω και στην ανακοίνωσή μου, πήγα σήμερα το πρωί και υπέβαλα την παραίτησή μου στον πρωθυπουργό. Δεν υπάρχει καμία σκιά ή πρόβλημα ή ρήξη στη σχέση μου με τον Ανδρέα Λοβέρδο ή τον Αλέκο Δερμεντζόπουλο. Είναι καθαρά - και θέλω να το σεβαστείτε αυτό - προσωπικοί και οικογενειακοί οι λόγοι. Αρμοδιότητες έχουν βγει και έχουν μοιραστεί εδώ και καιρό από τον υπουργό και μάλιστα απλόχερα και δεν υπάρχει θέμα μεταξύ μας. Απεναντίας, τα πηγαίναμε πάρα πολύ καλά και μέσα σε τρεις μήνες πετύχαμε πολλά πράγματα. Απλώς έχω κάποιες υποχρεώσεις με τις οποίες πρέπει να ασχοληθώ». 

Και τέλος παρουσίασε και την επίσημη ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού:
'' ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ


Δευτέρα , 1η Σεπτεμβρίου 2014

Ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Λοβέρδος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου συμμετείχε στο Κυβερνητικό Συμβούλιο απασχόλησης, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:

Αν. Λοβέρδος: Δεν έχω να κάνω κάποια δήλωση για τη σύσκεψη, η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί. Έχω μια υποχρέωση στο Υπουργείο λόγω της έναρξης της σχολικής χρονιάς και πρέπει να αποχωρήσω.
 
Δημοσιογράφος: Θα μας πείτε για την παραίτηση του κ. Κουκοδήμου;
Αν. Λοβέρδος: Για αυτό ήθελα απλώς μια καλή λέξη να πω. Ήταν για μένα αναπάντεχο, είχαμε συνεργαστεί εξαιρετικά, ειδικά για θέματα σχολικού αθλητισμού στο πλαίσιο της δράσης «Κοινωνικό Σχολείο» που την θέλουμε αυτή τη δράση να ξεκινάει μαζί με την έναρξη του σχολικού έτους την άλλη βδομάδα. Είναι ο άνθρωπος τον οποίο ο κ. Παπούλιας, Πρόεδρος της Δημοκρατίας , όταν τον όρκισε του ζήτησε να προσέξει το σχολικό αθλητισμό και θα μας λείψει πάρα πολύ.
 
Δημοσιογράφος: Ποιος θα πάρει τη θέση του γνωρίζετε;
Αν. Λοβέρδος: Δεν γνωρίζω.
 
Δημοσιογράφος: Ποιος είναι ο λόγος της παραίτησης του γνωρίζετε; Υπήρχαν προβλήματα στη σχέση σας κ .Υπουργέ;
Αν. Λοβέρδος: Κανένα πρόβλημα, συνεργαζόμασταν άψογα. Ήξερα ότι είχε θέματα προσωπικά, δηλαδή μου έλεγε κατά καιρούς μα δεν το περίμενα.
Δημοσιογράφος: Δεν υπάρχει άλλος πολιτικός λόγος;
Αν. Λοβέρδος: Απολύτως κανένας.''


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου